woensdag 1 augustus 2012

Olympische spelen mascotte

Een leuke mascotte voor de olympische spelen

Creatief bureau iris heeft de mascottes Wenlock en Mandeville gepresenteerd. Dit zijn de officiële mascottes voor de London 2012 Olympische en Paralympische Spelen. 101 relatiegeschenken maakt natuurlijk veel mascottes, vingerpoppetjes en knuffels op maat en daarom schrijven we deze blog over Wenlock en Mandeville. Deze mascottes hebben een hele geschiedenis!

Wenlock mascotte te koop bij london2012.com webshop

Mascotte en relatiegeschenken

De mascotte is een soort ruimtewezen met één oog en draagt het embleem van deze Olympische Spelen op de borst. De twee personages zijn gebaseerd op de klodders van staal die gebruikt werden om de balken te maken voor het Olympisch stadion, en zijn voorzien van koplampen afgeleid van het licht op de Londense taxi's.

Natuurlijk is het leuk wanneer u uw relaties verrast met een relatiegeschenk. U zou het relatiegeschenk aan het eind van uw tripje naar London kunnen geven als aandenken. Maar het is misschien wel leuker om juist een relatiegeschenk aan het begin te geven zodat u het ook tijdens de Olympische wedstrijden kunt gebruiken. Zo is uw naam/logo ook goed in beeld want uiteraard bedrukken we de artikelen netjes met uw logo, bedrijfsnaam of opvallende boodschap /slogan.




Wenlock (boven), de mascotte van de Olympische Spelen, is vernoemd naar de Engels stadje Much Wenlock. Dit  inspireerde Baron Pierre de Coubertin tot de moderne versie van de Olympische beweging.


Mandeville (boven), de mascotte van de Paralympics, is vernoemd naar het plaatsje Stoke Mandeville, de geboorteplaats van de Paralympische Spelen.








Wenlock

Hoe kwam ik aan mijn naam?
Mijn naam is geïnspireerd door de plaats Much Wenlock in Shropshire, een stad in het hart van de Olympische geschiedenis. In de 19e eeuw, werd Baron Pierre de Coubertin er uitgenodigd om de Much Wenlock Spelen te bezoeken, die geïnspireerd waren door de oude Olympische Spelen van het oude Griekenland.

De Much Wenlock Games worden nog steeds gehouden op de dag van vandaag!



Mandeville

Hoe heb ik mijn naam?
Mijn naam is geïnspireerd door Stoke Mandeville in Buckinghamshire, de geboorteplaats van de Paralympische Spelen. Op dezelfde dag als de openingsceremonie van de Londense Olympische Spelen van 1948 gaf Sir Ludwig Guttmann  zijn eigen sport wedstrijd in Stoke Mandeville. Deze spelen waren voor de  soldaten van de Tweede Wereldoorlog met ruggenmergletsels.

De Stoke Mandeville Games groeide en groeide totdat ze de Paralympische Spelen waren.

DE bedenkers:
Anderhalf jaar geleden heeft het team bij iris de mascottes tot leven geroepen. Daarbij hadden ze nogal wat concurrentie van wereldklasse bureaus in de reclame-industrie.

"Onze opdracht was om mascottes te creeeeren die zouden prikkelen en inspireren. En jonge mensen aanmoedigen om mee te doen in de sport.

"Om mensen hun verbeelding aan te spreken moet je iets iconisch maken en vastleggen - iets unieks - iets wat net zo individueel als u en ik.

Ontwerpkenmerken van de Olympische mascotte

Een aantal van de kenmerken zijn:

  • De koplamp is het ''huur licht'' van een hackney wagen - Het Londense icoon
  • Het oog is een camera lens, waardoor ze hun reizen kunnen registreren
  • De Olympische mascotte draagt ​​de vijf Olympische ringen als vriendschap banden, terwijl de Paralympische mascotte ​een polshorloge draagt met persoonlijke snelheidsrecords.
  • De drie pieken op de Olympische mascotte zijn geïnspireerd op het stadion dak, terwijl de Paralympische is geïnspireerd door de agitos - het symbool van de paralympische beweging
  • De kleur van de Olympische mascotte schittert door middel van goud, zilver en brons om de kleur van de medailles te verbeelden.