dinsdag 29 mei 2012

een ijsje als relatiegeschenk


De klassieker onder de waterijsjes, de Raket, bestaat 50 jaar. OLA viert dat met de EK actie en De Oranje Raket, een speciale oranje variant in sinaasappelsmaak. Het wordt met recht een oranje zomer!

Oranjefans opgelet!
101 relatiegeschenken heeft ook altijd leuke geschenken online voor Koninginnedag, de Olympische Spelen en het EK Voetbal. Maar met Ola kunnen de Oranjefans hun hart ophalen tijdens alle evenementen die dit jaar plaatsvinden. Als de Oranjekoorts deze zomer hoog oploopt, zorgt OLA voor de perfecte verkoeling met een speciale editie van de beroemde Raket. Helemaal oranje en met een verfrissende sinaasappelsmaak!



Raket van Oranje
Behalve De Oranje Raket – die alle Oranje-evenementen extra glans zal geven – zal ook de Raket van Oranje acte de présence geven. Deze ambassadeur van het beroemdste ijsje van Nederland zal in een professioneel Oranje Raket-pak verschijnen bij diverse (oranje) gelegenheden van eind april tot en met de Olympische Spelen.

Populairste ijsje
De Raket is het populairste ijsje van Nederland, jaarlijks worden er gemiddeld 35 miljoen stuks van gegeten. “Mensen zijn gek op de vertrouwde Raket”, zegt marketingmanager OLA Madelon van der Tol. “Maar wij vonden het leuk om iets nieuws met de Raket te doen, zeker nu deze vijftig jaar bestaat.” De structuur van de klassieke Raket is gehandhaafd in de Limited Edition, alleen de kleur en de smaak zijn anders.

Karakteristieke vorm
De klassieke Raket werd in 1962 gelanceerd, in een periode dat de ruimtevaart sterk in opkomst was. Niet gek dus dat het ijsje de karakteristieke vorm van een raket kreeg. In de vijftig jaar dat de Raket bestaat, zijn de structuur en smaak altijd hetzelfde gebleven: het ijsje is opgebouwd uit verschillende laagjes ijs over elkaar heen, in frambozen-, sinaasappel- en ananassmaak.

Van ons allemaal
Eén keer heeft Ola de receptuur iets aangepast, maar daar waren consumenten niet blij mee. Liefhebbers startten een actie om de oude, vertrouwde smaak terug te krijgen. En met succes: binnen een halfjaar was de vertrouwde Raket terug van (eventjes) weggeweest.

Op = op
De Limited Edition Oranje Raket is sinds maart 2012 verkrijgbaar, er worden in totaal 11,4 miljoen oranje Raketjes gemaakt. En op = op, dus zorg dat je er op tijd bij bent. De Oranje Raket is los verkrijgbaar bij bekende ijsverkooppunten en bij supermarkten in een doos met negen stuks.

Wist je dat …
je van ijs blij wordt? IJs activeert een gedeelte in je hersenen dat positieve emoties stimuleert.
zowel de gewone Raket als De Oranje Raket slechts 40 kilocalorieën per stuk bevatten?
de Raket vrij is van kunstmatige kleur- en smaakstoffen?
in de Unilever-fabriek in het Engelse Gloucester zo’n 450 Raketjes per minuut worden gemaakt? In het hoogseizoen gebeurt dit non-stop zeven dagen per week.
er één keer eerder een Oranje Raket was? In 2000 is er voor het EK Voetbal ook een speciale editie gemaakt. Maar die Oranje Raket had een geel-rode binnenkant; de nieuwe Oranje Raket is helemaal oranje, van buiten en van binnen.
er op Facebook een Fanpage is voor alle fans van de Raket? Zie www.facebook.com/olasharehappy.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten