woensdag 26 september 2012

Japanse relatiegeschenken


Relatiegeschenken of eten?

Via japan.blog.nl kwamen we bij onderstaand bericht. Deze kunst wordt ook toegepast in Thailand, dit vertelde de webmaster van 101relatiegeschenken.nl ons. Hij was daar op vakantie geweest. Zoals gebruikelijk in Japan, wordt veel plastic eten met de hand gemaakt. Het is een ware kunstvorm. Restaurants kunnen zelfs speciaal hun gerechten laten namaken. Vooral het namaakvoedsel van de ‘Japanese Maizuru Company’ is niet van echt te onderscheiden. Er worden zelfs wedstrijden georganiseerd waarbij het gerecht dat het meest echt lijkt, wint.

Pennen de Sushi liefhebbers

101 relatiegeschenken heeft voor Shushi en liefhebbers van rauwe vis een paar sushi pennen relatiegeschenken om de show stelen wanneer de gelegenheid daarom vraagt. De balpennen bieden strakke lijnen en een stijlvolle, slanke vorm voor het ideaal vastpakken van de pen. De realistische sushi vorm aan de top van de pen geeft een perfecte gewichtbalans waardoor het schrijven met de pen een aangename ervaring is. 



Niet van echt te onderscheiden
Veel restaurants hebben vitrines of etalages waar heerlijk eten ligt opgediend. Planken vol met heerlijke sushi, gigrilde yakitori of okonomiyaki. Het water loopt je in de mond bij het zien van al dat lekkers. De eerste keer dat ik in Japan was vroeg ik me af waarom ze zoveel maaltijden verspilden in die etalages. Zonde! Hang dan gewoon een foto op. Totdat mij werd verteld dat het maaltijden gemaakt van was of plastic waren. Daar kan Madam Tussauds nog een puntje aan zuigen!


Je eigen plastic voedsel

Het plastic eten wordt steeds populairder. Het fenomeen is inmiddels overgewaaid naar China en in Japan verrijzen steeds meer ‘sample shops‘ waar je voor jezelf plastic voedsel kunt kopen. Handig voor als je eens geen zin hebt om te koken… en geen honger hebt. Kun je in ieder geval naar smakelijk eten kijken.