woensdag 12 december 2012

12-12-12


Vandaag 12-12-12

Vanmorgen was het al op de radio. veel mensen stappen in het huwelijksbootje op 12 - 12 - 12. Traditiegetrouw zijn dit soort dagen populair onder stelletjes die in het huwelijksbootje stappen. Het meest populair was 08-08-08, toen bijna 3000 mensen trouwden. En nu weer een bijzondere datum vandaag: 12-12-12. In de afgelopen 12 jaar passeerde telkens een dag waarop de dag-, maand- en jaaraanduiding uit hetzelfde getal bestonden, maar dat is na vandaag dus voorlopig afgelopen.Over zon dikke 80 jaar is het pas weer zover voor een leuke datum. Iets wast wij niet meer meemaken. terug naar 12, Twaalf is het getal van de volmaaktheid. Er zijn twaalf maanden, twaalf apostelen, twaalf uren in een etmaal, twaalf ridders aan de Ronde Tafel. Twaalf is de hoogste worp met twee dobbelstenen. Twaalf is het hoogste getal dat één lettergreep kent. En wist je trouwens dat er niets op twaalf rijmt?

12 12 12 op Twitter


Op deze kaart verschijnen de meest recente tweets waarbij de hashtag '121212' of '12-12-12' is gebruikt. Je kunt op de kaart inzoomen op jouw dorp of stad om te kijken wat daar getwitterd wordt.




Nog meer 12-12-12 feitjes

De clubleiding van Feyenoord heeft woensdag 12 december 2012 (12-12-12) aangegrepen om het trouwe legioen voor alle steun te bedanken.

In een paginagrote advertentie in het AD en De Telegraaf spreken twaalf prominente vertegenwoordigers van de volksclub uit Rotterdam hun grote waardering uit voor de fans.
Op de website is bovendien een 'bedankvideo' te zien.
''Voor Feyenoord staat 12 maar voor één ding: de twaalfde man. Geen speler zal ooit rugnummer 12 dragen. Het behoort toe aan het Legioen. Op hen kunnen we bouwen. In goede, maar zeker ook slechte tijden'', betoogt het bestuur.
Obiku
Tot het selecte groepje Feyenoorders dat de supporters woensdag in de krant toespreekt, behoren onder anderen de oud-spelers Ben Wijnstekers (''hun steun is onvoorwaardelijk''), Jon Dahl Tomasson (''nog fanatieker als het slecht gaat'') en de huidige spelmaker Jordy Clasie (''zo'n groot feest als je 'slechts' tweede wordt'').
Ook cultheld Mike Obiku mag zijn zegje doen. ''Ik deed mijn shirt uit voor het Legioen.''
Volgens het bestuur is 12-12-12 de juiste dag om de aanhang te bedanken. ''Het is onze enige kans deze eeuw.''