maandag 25 juni 2012

relatiegeschenken fraude


De Britse geheime dienst MI5 beschuldigt China ervan computers van Britse zakenlui te hacken met behulp van relatiegeschenken als geheugensticks met virussen. Zo kan de Chinese geheime dienst toegang krijgen tot gevoelige informatie. Dat schrijft de Britse krant The Sunday Times op zijn website.

Uit gelekte documenten van MI5 blijkt volgens de krant dat undercoveragenten van de Chinese geheime dienst Britse kopstukken uit het zakenleven benaderen op beurzen en ze overladen met relatiegeschenken en ,,royale gastvrijheid''. Zo zouden ,,seksvallen'' gezet worden door dames op Britse zakenlieden en politici af te sturen voor een seksueel avontuurtje, waarmee de kopstukken later gechanteerd kunnen worden. Twee jaar geleden werd de smartphone van de Britse premier Gordon Brown gestolen in de hotelkamer van een medewerker van Brown, nadat de medewerker door een vrouw in Shanghai was opgepikt in een hoteldisco.

Ook waarschuwt MI5, dat het aannemelijk is dat in hotelkamers in Chinese grote steden afluisterapparatuur is geïnstalleerd en dat er gevallen bekend zijn dat hotelkamers doorzocht zijn.


Een USB-stick (ook wel: geheugenstickUSB-staafjememorystick of insteekgeheugen) is een extern opslagmedium voor de computer dat door middel van een USB-poort aangesloten kan worden. In de stick zitflashgeheugen, dat voor de opslag zorgt.
Een USB-stick wordt ook wel USB-pen, datastick of flash-drive genoemd. Het woord "memorystick" wordt ook wel gebruikt, maar kan verwarrend zijn: Memory Stick (met hoofdletters en los gespeld) is een merknaam voor een opslagmedium van Sony dat niets met USB te maken heeft.
De USB-stick kan direct in de USB-aansluiting op een computer of USB-hub worden gestoken waardoor bestanden van en naar dit medium kunnen worden gekopieerd of verplaatst. De USB-stick heeft geen interne energiebron en krijgt zijn stroom van de hostcomputer via de USB-aansluiting.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten