woensdag 31 oktober 2012

integrated marketing communications council europe

De IMC European Awards 

Alle acht Nederlandse campagnes die ingezonden zijn voor de IMC European Awards, zijn beloond met een nominatie. De IMC European Awards is dé Europese prijs voor de beste geïntegreerde marketing communicatie campagnes. De organisatie achter de integrated marketing communications council europe vertegenwoordigt alle actiemarketing en communicatiebureaus in Europa.De IMC European Awards worden georganiseerd door the Integrated Marketing Communications Council Europe (IMCC Europe), onderdeel van the European Association of Communications Agencies (EACA).

De IMC European Awards 





De winnende campagnes van 2011
Twee keer goud in 2011 en de Grand Prix was er voor het werk van Selmore voor Bavaria (DutchDress) en twee keer voor De Bijenkorf:  “Inspiration 140 years” en “The Crazy Queue”. Eerder schreven we al over een van de winnaars van 2011de marketing actie met de Bavaria jurk. Een leuke relatiegeschenken actie van Bavaria.Bij dit bierjurkje ontstond later ophef over een brief die minister Klink naar de kamer heeft gestuurd. Sommigen maakten daaruit op dat de actie van Bavaria bij een mogelijk WK in Nederland ook strafbaar zou zijn. Het OM spreekt dit echter tegen.

Trends binnen de IMC European Awards

De integrated marketing communications council europere ziet ook een aantal trends in de sector. Ze ziet dat de actiemarketing (van voornamelijk tactische acties) meer verschuift naar strategische marketing services. Daarnaast ziet ze de actie marketing steeds meer als een volledig geïntegreerde en multidisciplinair marketingbeleid. Geïntegreerde marketingcommunicatie is uitgegroeid tot een van de meest effectieve inzet van het marketingbudget.

De ingezonden campagnes hebben allemaal in eigen land een dergelijke nationale vakprijs gewonnen. In Nederland is dit de Esprix. De IMC fungeert als een centrale bron van informatie voor de industrie en helpt bij de ontwikkeling van de reputatie en de professionaliteit van de industrie in heel Europa. De internationale jury beoordeelde in totaal 64 campagnes verdeeld over 14 categorieën. Ingezonden campagnes zijn gejureerd op strategie, mediakeuze, creatieve strategie en effectiviteit.

Alleen nationaal bekroonde campagnes kunnen worden ingezonden voor deze internationale prijs.Uiteindelijk werden na zeven weken online jureren 46 campagnes genomineerd.


NL nominaties

De HEMA mega push-up beha werd in drie categoriën genomineerd en Dutch Shark Alarm voor Stichting Forteiland Pampus in twee. Met deze score behoort Nederland wederom tot de top drie van best scorende landen voor deze Europese prijs voor de beste geïntegreerde marketing communicatie campagnes. Uiteindelijk werden 46 campagnes genomineerd.

Destijds naast goud ook nog zilver voor NL 

The Crazy Queue werd ook nog zilver behaald en voor Inspiration 140 years ook nog brons.

TBWA\Neboko won zilver voor Albert Heijn (Beesie), zilver en brons was er voor Doom&Dickson voor Hema (Bonkies), zilver voor Koen met De nieuwe Audi A8. Detail voor detail en brons voor Red Urban voor Join the future of general lighting van Philips.Samen met Ierland behaalde Nederland in 2011 het meeste goud



De uitreiking in december, waar de kleuren van het edelmetaal bekend worden gemaakt zal, net als vorig jaar, per land individueel worden georganiseerd. Voor Nederland zijn de volgende campagnes genomineerd: Categorie B2B Case: Made in Holland, delivered by TNT Express Bureau: KOEN Opdrachtgever: TNT Express Nederland Categorie Charity Case: Mediamasters 2011 Bureau: De Issuemakers, Flavour & WeFilm Opdrachtgever: Mediawijzer.net Case: Flexa Kleur je Clubhuis Opdrachtgever: AkzoNobel - Flexa Bureau: Etcetera Case: Dutch Shark Alarm Opdrachtgever: Stichting Forteiland Pampus Bureau:Ogilvy Categorie Small budget Case: Dutch Shark Alarm Opdrachtgever: Stichting Forteiland Pampus Bureau:Ogilvy Categorie Innovative idea Case: HEMA mega push-up beha Opdrachtgever: HEMA Bureau: Doom & Dickson Categorie Product launch Case: HEMA mega push-up beha Opdrachtgever: HEMA Bureau: Doom & Dickson Categorie Retail | Trade Case: HEMA mega push-up beha Opdrachtgever: HEMA Bureau: Doom & Dickson